Keukentafelgesprekken

Keukentafelgesprekken: dan komt een gevoel van huiselijkheid, van nabijheid en intimiteit omhoog. Van bij kaarslicht knus spreken over allerlei levensvragen. Maar ook aan heerlijke geuren vol herinneringen. Dat is precies waar keukentafelgesprekken over gaan.

Ruimte maken om met elkaar aan de keukentafel in alle eenvoud in gesprek te zijn over datgene wat je op dit punt in je leven raakt. Waar misschien geen duidelijkheid is over hoe nu verder te gaan of waar ingrijpende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Een eenvoudige plek waar doordat er met volle aandacht zo open mogelijk geluisterd wordt de wijsheid van de eigen antwoorden hoorbaar wordt.

Ruimte en tijd om stil te worden, stil te zitten, om te kunnen luisteren naar wat zich in je afspeelt, te reflecteren op dat wat zich aandient, om dan te kunnen horen en ervaren wat je eigenlijk ten diepste drijft, om van daaruit weer volgende stappen te kunnen maken. Een moment om je te verbinden met hoe gebeurtenissen geweest zijn, om van daaruit misschien schoorvoetend je te durven openen voor het nog onbekende.

Durven veranderen vraagt moed, veel moed.

En je hoeft het niet alleen te doen.

Comments are closed.